Maartje Blijleven

Maartje Blijleven (1979) is auteur van de Managementboek bestseller We love communities, veelgevraagd keynote spreker en digital community expert.

Ze bouwt al sinds 2000 aan succesvolle online communities en is erg gepassioneerd over de kracht daarvan.

Ze gelooft dat online communities hét grote geheim zijn achter de groei en het succes van veel bedrijven en social movements.

De eeuwenoude manier om verbondenheid, solidariteit en vertrouwen te creëren, is ook de ideale manier om online relaties te bouwen en onderhouden en doelgroepen goed te leren kennen op een authentieke en aansprekende manier.

Maar alleen als je het goed doet. Zonder de juiste strategie en begeleiding, bloedt je community dood en loop je niet alleen veel kansen mis, maar kan het je merk ook schaden.

 Daarom helpt ze met haar bedrijf We love communities (marcom) professionals, ambitieuze zzp-ers en gepassioneerde (kleine) ondernemers om succesvol te zijn met hun eigen online community: voor verschillende bedrijven, mensen en doeleinden.

Met 1:1 strategie-sessies, masterclasses, de Online Community Academy en haar boek laat ze stap-voor-stap zien hoe je een community begint en tot bloei brengt. Dat deed ze o.a. met haar werk voor Endemol, KLM, Nationale Postcode Loterij, Heineken, Schiphol en Deloitte, maar ook voor ondernemers en het MKB. 

 Om zoveel mogelijk mensen te helpen heeft ze in 2019 een handboek geschreven: We love communities. Dit werd al meteen in de pre-sales een bestseller en stond 27 dagen op #1 in de Managementboek bestseller top 100. Maartje is veelgevraagd keynote spreker, gastdocent aan Hogeschool Leiden en komt als digital community expert regelmatig in de media


Naast het werken voor bekende merken heeft ze ook op een andere manier ervaring met (digitale) communities.

Ze is namelijk mede-oprichter van twee online communities waar ze zeer gepassioneerd over is: IncludeNow., een community die de creatieve industrie samen brengt om diversiteit en inclusie te bevorderen in zowel de teams als het werk dat we maken.

En WomenTalkTech, om vrouwen die willen spreken op digitale en innovatie congressen bij elkaar te brengen, te supporten, spreker opties te delen en hen in contact te brengen met organisatoren van evenementen. 
Extra weetjes over Maartje Blijleven, oprichter van We love communities:Woont samen met zoon, dochter en vriend in Amsterdam, waar ze ook is geboren 
Je kunt haar tegenkomen op de fiets, of in haar grijze MINI Cooper uit 2002, die ze James noemt 
Om fit te blijven gaat ze 2 keer per week kickboksen
Dansen doet ze graag, het liefst op R&B en Hiphop beats 
Ze schreef in 2002 het boek Beauty with Brains, handboek voor beginnende fotomodellen. Om jonge modellen te informeren over de zakelijke kant van modellenwerk.
Zet zich met veel passie als vrijwilliger in voor meer diversiteit en inclusie in de creatieve sector, omdat ze gelooft dat ons werk daardoor beter wordt. Ze richtte daarvoor in april 2018 – aanvullend op de community – Stichting IncludeNow. op, samen met Arno Peperkoorn, Stephan Alspeer en Nadine Ridder
Daarnaast is ze co-founder van de community WomenTalkTech,

samen met Jessika LynchVind het erg leuk om met anderen te verbinden.

Tijdens haar keynote speeches, in persoonlijke gesprekken en gewoon op straat als ze mensen tegenkomt met dezelfde passies als zij. 

Maartje Blijleven (1979) is digital community expert en bouwt al sinds 2000 aan succesvolle online communities, onder andere met haar werk voor Endemol, KLM, Nationale Postcode Loterij, Heineken, Peugeot en Schiphol. Als mede-oprichter van de communities IncludeNow. & WomenTalkTech weet ze hoe je een community begint en laat groeien.

Met We love communities helpt ze ondernemende professionals en ondernemers om succesvol te zijn met hun eigen online community: voor verschillende bedrijven, mensen en doeleinden.

Maartje is veelgevraagd keynotespeaker, gastdocent aan Hogeschool Leiden en komt als digital community expert regelmatig in de media. Onder andere in vakmedia als Adformatie, Emerce en Nederlands MediaNieuws, maar ook op TV voor een breder publiek. Met online trainingen, 1:1 strategie-sessies, masterclasses, keynotespeeches en haar boek laat ze mensen stap-voor-stap zien hoe je een community begint en tot bloei brengt.

BESTEL HET BOEK ************* BESTEL HET BOEK ALS E-BOOK