Affiliate marketing

Affiliate marketing is een van de meest populaire manieren om online geld te verdienen met uw blog. Het stelt u in staat om een stabiele inkomstenstroom toe te voegen aan de monetisatiestrategie van uw blog/website. In deze affiliate marketing gids voor beginners, zullen we uitleggen hoe affiliate marketing werkt, en hoe u direct aan de slag kunt.

Ultieme affiliate marketing gids voor beginners
Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing is per definitie een verwijzingsarrangement waarbij een online retailer (adverteerder) u een commissie betaalt wanneer gebruikers hun product via uw verwijzingslink kopen.

In tegenstelling tot andere soorten advertenties die betalen op basis van clicks of views, werkt affiliate marketing op een CPA (cost-per-acquisition), of CPL (cost-per-lead) basis. Met andere woorden, u verdient alleen een commissie als iemand een actie onderneemt (d.w.z. het product koopt of zich inschrijft voor een gratis proefversie).

Omdat er minder risico is voor de adverteerder, betalen affiliate programma’s veel hogere commissies aan uitgevers in vergelijking met Google AdSense of andere soorten advertenties.

Affiliate marketing vereist een meer praktijkgerichte aanpak. U moet een product of dienst vinden waarvan u denkt dat die nuttig is voor uw gebruikers. Daarna moet u het strategisch toevoegen in uw blogberichten en andere gebieden van uw site, zodat gebruikers het product kunnen kopen met behulp van uw verwijzingslink.


Hoe werkt Affiliate Marketing / Tracking?

Eerst moet u een bedrijf of product vinden dat u wilt promoten. U moet een product of dienst selecteren waarvan u denkt dat deze relevant is voor het onderwerp van uw blog en nuttig is voor uw publiek. Het product of bedrijf dat u kiest wordt een ‘Merchant’ genoemd.

Vervolgens moet u samenwerken met het bedrijf door u aan te sluiten bij hun partnerprogramma. Dit maakt u hun ‘Affiliate’. Sommige bedrijven gebruiken ook de termen ‘associates’, ‘partners’, enz.

Zodra u zich bij hun partnerprogramma (ook wel ‘Affiliate Program’ genoemd) hebt aangesloten, krijgt u een uniek affiliate ID. U zult deze affiliate ID moeten gebruiken in alle affiliate links die u in uw website toevoegt om het product te promoten.

U kunt het product promoten door een diepgaande productreviews toe te voegen, het aan te bevelen in uw artikelen, banneradvertenties weer te geven, een e-mailnieuwsbrief te sturen en meer. Al het verkeer dat u naar de affiliate website stuurt met uw unieke ID zal worden bijgehouden.

Zodra een gebruiker een aankoop doet, verdient u een commissie. Uw betaling wordt uitgegeven zodra uw verdiensten een bepaalde drempel bereiken, meestal 45 – 60 dagen.


Hoe kan ik beginnen met Affiliate Marketing?

Eerst moet u er zeker van zijn dat u het juiste blogging platform gebruikt, en u mag affiliate marketing campagnes voeren op uw website.

Als u bijvoorbeeld gebruik maakt van WordPress.com, dan zijn er enkele beperkingen met betrekking tot de producten en diensten die u kunt linken. Voor meer details zie onze vergelijking van WordPress.com vs WordPress.org.

Aan de andere kant, als u op de zelf gehoste WordPress.org website bent, dan kunt u elke gewenste affiliate link toevoegen en uw affiliate campagnes efficiënt beheren.

Als u nog geen website heeft gemaakt, dan kunt u direct aan de slag. Volg gewoon de instructies in onze stapsgewijze handleiding voor het starten van een blog, en u bent in minder dan 30 minuten aan de slag.

Vervolgens moet u uw gebruikers laten weten hoe u geld verdient aan uw website door een landingspagina toe te voegen.

U moet ook een privacybeleid en servicepagina toevoegen aan uw blog.

Deze behoren tot de must-pagina’s voor elk WordPress-blog. Ze redden u niet alleen van juridische problemen in de toekomst, maar ze helpen u ook om vertrouwen op te bouwen met uw publiek.


Het vinden van affiliate producten en diensten om te promoten

Er zijn vele manieren om producten en bedrijven te vinden waarmee u als affiliate kunt samenwerken. Hier zijn enkele van de gemakkelijkste manieren om de producten te vinden die u kunt promoten.

  1. 1. Word een affiliate voor producten die u al gebruikt

Eerst moet u kijken naar de producten en diensten die u al gebruikt en nuttig vindt. Dit maakt het voor u gemakkelijk om uw gebruikers te overtuigen van het product, omdat u de voors en tegens al kent.

Vervolgens moet u naar de website van het product gaan en zoeken naar termen als ‘Affiliate programma’, ‘Partners’ of ‘Affiliates’. Veel bedrijven zijn actief op zoek naar affiliate marketeers om hun producten te promoten, daarom voegen ze een link toe aan hun affiliate pagina in de footer van hun website.

Het vinden van affiliate programma’s om aan te sluiten

  1. Kijk voor producten die andere blogs aanbevelen

Een andere manier om producten te vinden is door te kijken naar andere blogs die lijken op de jouwe. U zult in staat zijn om veel soortgelijke blogs te vinden die gebruik maken van affiliate marketing om geld te verdienen.

Maar hoe weet u dat ze affiliate producten promoten?

Ten eerste, kijk voor de voor de hand liggende en gemakkelijk merkbare banneradvertenties op hun website. Neem uw muis mee naar de banneradvertentie en u ziet een link in de statusbalk van uw browser.

Het vinden van affiliate links

Deze link heeft meestal een affiliate ID. Affiliate ID helpt winkeliers bij het traceren van welke affiliate partner

  1. 3. Sluit u aan bij grotere aangesloten netwerken

Een andere manier om producten te promoten is door zich aan te sluiten bij partnernetwerken. Deze websites fungeren als tussenpersoon tussen affiliate marketeers en handelaren.

U zult merken dat veel producten en bedrijven waarmee u wilt samenwerken al gebruik maken van een affiliate netwerk. Dit helpt u snel veel producten te vinden die u kunt gaan promoten op uw website.

  1. 4. Bereik bedrijven

Als u een product echt wilt promoten maar geen informatie kunt vinden over hun affiliate programma, dan kunt u het hen gewoon vragen via e-mail.

Sommige bedrijven zijn misschien niet actief bezig met het promoten van hun affiliate programma. Als ze een affiliate programma hebben, dan kunnen ze u uitnodigen om mee te doen.
Wat zijn Affiliate Netwerken? Waarom zou u zich bij hen moeten aansluiten?

Affiliate netwerken treden op als tussenpersoon tussen u (de affiliate marketeer) en handelaars (bedrijven die hun producten willen verkopen).

Voor webwinkeliers bieden ze hun platform aan als een dienst om hun producten op een rijtje te zetten, affiliate verkeer te traceren, affiliates te beheren en betalingen te versturen.

Voor affiliate marketeers bieden ze een eenvoudig te gebruiken platform om producten te zoeken, zich aan te melden als affiliate, de prestaties en verdiensten van uw campagne te volgen.

Hieronder vindt u enkele van de meest populaire affiliate netwerken waar u zich bij kunt aansluiten.

ShareaSale – Een van de grootste affiliatienetwerken met veel goedbetaalde affiliatieproducten voor bijna elke denkbare categorie. Populair WordPress hostingbedrijf, WPEngine, gebruikt ShareASale om hun affiliates te beheren. WPEngine’s Affiliate programma biedt een zeer royale uitbetaling aan hun affiliate partners.
CJ Affiliate (voorheen Comission Junction) – Een ander top affiliate netwerk met een enorm aantal merchants en producten netjes georganiseerd in categorieën en gemakkelijk doorzoekbaar. Bedrijven als GoDaddy, Expedia en vele andere gebruiken CJ.
ClickBank – Dit is een grote online marktplaats voor de verkoop van digitale producten in verschillende categorieën van verschillende leveranciers. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft tonnen aan leermiddelen voor nieuwe affiliate marketeers.
Amazon Associates – Amazon is ‘s werelds grootste e-commerce winkel met miljoenen producten. U kunt zich aanmelden voor hun affiliate programma en beginnen te verdienen door mensen naar een website te sturen die ze al gebruiken voor hun online aankopen.

Aan welke affiliate netwerken moet je deelnemen?

Je moet lid worden van affiliate netwerken die de producten hebben die je wilt promoten. U kunt zich aansluiten bij meerdere affiliatienetwerken voor verschillende producten. We gebruiken alle bovenstaande netwerken en enkele andere.

Zorg ervoor dat je altijd het beleid van het netwerkprogramma controleert. U moet ook het programmabeleid van individuele producten en handelaren controleren. Dit zal u een duidelijk idee geven over uw inkomsten, betalingen, extra incentives en meer.
Affiliate Marketing Tips om de inkomsten te verhogen

Laten we, nu we de basis hebben behandeld, nog wat meer tips geven over hoe we daadwerkelijk geld kunnen verdienen aan affiliate marketing.

  1. Kies goede producten en bedrijven om te promoten

Als affiliate marketeer heeft u geen controle over de toekomst van de producten die u aanbeveelt. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de beste producten van gerenommeerde bedrijven aanbeveelt.

De beste manier om dit te doen is door de producten en diensten aan te bevelen die u daadwerkelijk hebt gebruikt. Als u een product wilt aanbevelen dat er nuttig uitziet, neem dan gerust contact met hen op om meer te weten te komen.

Als u het vriendelijk vraagt, zullen de meeste bedrijven u graag een gratis account aanbieden of kopiëren om hun product of dienst te beoordelen/te testen.

  1. 2. Bied zeer nuttige en waardevolle inhoud aan

U kunt overal op uw WordPress site affiliate links en banners toevoegen. Echter, het simpelweg toevoegen van links zal niet resulteren in het overtuigen van uw gebruikers om deze producten ook daadwerkelijk te kopen.

U moet uw gebruikers overtuigen door nuttige en waardevolle informatie over het product aan te bieden. Veel affiliate marketeers doen dat door het schrijven van diepgaande productreviews, videoreviews, productvergelijkingen met voor- en nadelen, en nog veel meer.

  1. 3. Houd uw publiek in gedachten

Houd het publiek van uw website en hun interesses in gedachten bij de keuze van het product. Bijvoorbeeld, als u een modeblog heeft, dan zou u de modeaccessoires, kleding en soortgelijke producten die uw publiek zou willen kopen, willen promoten.

U moet er ook voor zorgen dat u niet alleen producten aanbeveelt omdat ze hogere commissies bieden. Als een gebruiker een product koopt op basis van uw aanbeveling, en het blijkt niet nuttig te zijn, dan zullen ze uw aanbevelingen nooit meer vertrouwen.
Affiliate Marketing Plugins en Tools voor WordPress

Naarmate uw blog groeit, zult u veel verschillende producten aanbevelen. Dit maakt het moeilijk voor u om alle affiliate links, banners en advertenties verspreid over uw website te beheren.

Gelukkig zijn er uitstekende affiliate marketing tools en plugins voor WordPress die je kunt gebruiken om te helpen met het beheer.

  1. ThirstyAffiliates

Het handmatig toevoegen van links naar uw inhoud wordt vrij moeilijk naarmate uw site groeit. U zult de URL moeten kopiëren met uw affiliate ID

  1. 2. AdSanity

AdSanity is de beste WordPress-advertentiebeheer plugin en een must-have voor elke affiliate marketeer. Het stelt u in staat om banneradvertenties te maken vanaf uw WordPress site en deze te beheren vanaf een enkel dashboard.

AdSanity maakt het ook gemakkelijk om advertenties in te voegen in uw WordPress berichten, pagina’s en sidebar widgets. U kunt het ook gebruiken om uw advertenties van derden te beheren, zoals Google AdSense-advertenties en banners. Voor gedetailleerde instructies, zie onze gids over het beheren van advertenties in WordPress met AdSanity.

  1. 3. MonsterInsights

MonsterInsights is de beste Google Analytics plugin voor WordPress. Het stelt u in staat om te zien waar uw gebruikers vandaan komen en wat ze doen als ze op uw website zijn.

Het helpt u ook om uw uitgaande affiliate links te volgen met behulp van Google Analytics. Dit stelt u in staat om uit te vinden welke affiliate links vaker worden aangeklikt en helpt u gemiste kansen te ontdekken.

LEES OOK DE Affiliate Marketing Revolutie